سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مشاوره خانواده

 

خی از افراد، برای معتاد شدن استعداد ژنتیکی دارند اما برای مثال احتمال الکلی شدن کودکان والدین الکلی نسبت به والدین غیر الکلی 4 تا 10 برابر بیشتر است. امروزه تعداد بیشماری از کودکان تحت تأثیر والدینی هستند که از انواع مواد مصرف می‌کنند. حتی چنین والدینی باید به کودکان خود آگاهی دهند و آنها را نسبت به خطر معتاد شدن هوشیار نمایند  .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پیشگیری نوین،‌ آموزش مهارت های زندگی به کودکان در خانه،‌ مدرسه و در اجتماع باید به گونه ای باشد که باعث افزایش تاب آوری آنها در برابر مواد شود.

 تاب آوری چیست؟

تاب آوری یعنی در شرایط آسیب زا پرورش یافتن، آسیب ندیدن و به رشدی بیش از پیش دست یافتن. فرایند تاب آفرینی صرفا محدود به دوره کودکی نیست و می تواند تا سالمندی نیز تداوم یابد.

در تاب آوری، وجود برخی از ویژگی های فردی و نیز محیطی اهمیت دارد. تاب آوری فقط داشتن فهرستی از ویژگی ها نیست، تاب آوری نتیجه فرآیندی تاب آفرینانه در زندگی واقعی است.

تاب آوری، ظرفیتی ذاتی است اما رفتار تاب آورانه اکتسابی است. تاب آوری، پیامد پیمودن فرآیندی تاب آفرین است. تاب آوری در حقیقت فرآیند زندگی است. فرآیندی که در آن هر کس می تواند بر تنش ها و رویدادهای ناگوار غلبه کند. منطق تاب آوری شباهت بسیار به منطق واکسیناسیون دارد. ویژگی های فردی تاب آوری را می توان به کودک و نوجوان آموزش داد.

خانواده و مدرسه می توانند نقش بسیار مهم در افزایش تاب آفرینی داشته باشد.

آموزش مهارت های زندگی برای افزایش تاب آوری

جهت تاب آور کردن کودکان و کاهش عوامل خطرزا و افزایش عوامل محافظت کننده باید به  آموزش مهارت های زندگی به آنها توجه کرد.

مهارت های زندگی، توانایی های رفتار مثبت و انطباقی است که فرد را قادر می سازد تا با خواسته ها و چالش های زندگی روزمره مقابله کند. آموزش مهارت های زندگی طراحی شده است تا تمرین و تقویت مهارت های روانی – اجتماعی را منطبق با بافت فرهنگی و رشدی فرد تسهیل کند. این مهارت ها رشد فردی و اجتماعی را ارتقاء می دهد، از حقوق انسانی محافظت می کند و از مشکلات بهداشتی و اجتماعی پیشگیری می کند.

مرکز مشاوره ازدواج تست شخصیت تست خانواده مرکز مشاوره خانواده

 


ارسال شده در توسط پریسا نجفی

 

برخی افراد معتقدند از آنجا که در ایران، خانم‌ها بیشتر از آقایان به روان‌پزشک، روان‌شناس یا مشاور مراجعه می‌کنند، بنابراین از مشکلات روان‌پزشکی بیشتری هم رنج می‌برند... تجربه نشان می‌دهد که بخشی از این موضوع به مساله فرهنگی نهادینه‌شده در آقایان ایرانی و طرز تفکر آنها مربوط است. بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده، مشخص شده خانم‌ها به دلیل خصوصیت‌های شخصیتی‌شان، کمی تلقین‌پذیرتر از آقایان هستند و به همین دلیل، حس تغییر و یادگرفتن چیزهای جدید در آنها بالاتر است  .

البته آقایان در کشور ما به دلیل مسایل فرهنگی و اجتماعی، کمی خودشان را از یادگیری چیزهای جدید کنار می‌کشند و چندان دوست ندارند اسرار زندگی‌شان را با فرد دیگری مانند یک روان‌پزشک، روان‌شناس یا مشاور در میان بگذارند و از کمک‌های او استفاده کنند و معمولا بیشتر آنها اعتقاد دارند خودشان مشاور هستند و همه چیز را می‌دانند بنابراین نیازی به کمک گرفتن از راهنمایی‌های فرد دیگری ندارند.

با این حساب نمی‌توان مراجعه بیشتر خانم‌ها به روان‌پزشک، روان‌شناس یا مشاور را نسبت به آقایان ناشی از رنج بردن تعداد بیشتری از آنها از بیماری‌های روان‌پزشکی دانست.

معمولا تمام خانم‌هایی هم که به روان‌پزشک، روان‌شناس یا مشاور مراجعه می‌کنند، به درمان شخصی نیاز ندارند. یعنی یا همسرشان نیاز به مشاوره داشته و مراجعه نکرده یا هر دوی آنها به کمک مشاور نیاز داشته‌اند و به دلیل مراجعه نکردن آقا، خانم مجبور به مراجعه فردی شده است.

در برخی از موارد هم که خانم و آقا با یکدیگر مراجعه می‌کنند، آقا عنوان می‌کند من مشکلی ندارم و آمده‌ام ببینم مشکل همسرم چیست!

اختلالات خلقی در میان زنان بیشتر است

دکتر حامد محمدی کنگرانی

روان‌پزشک، مشاور خانواده و ازدواج، عضو کمیته رسانه و کمیته روان‌درمانی انجمن روان‌پزشکان ایران

با توجه به تمام بررسی‌های انجام‌شده، آمار بیماری‌های روان‌پزشکی مانند افسردگی، اضطراب و... در ایران نسبت با کشورهای جهان، تفاوت چندان چشمگیری ندارد.

البته ناگفته نماند برخی آمارها مانند میزان شادی، رضایتمندی از زندگی و فرهنگ زندگی‌ در ایران نسبت به خیلی از کشورهای دیگر پایین‌تر است و این عوامل می‌توانند ریسک‌فاکتوری برای ابتلا به افسردگی محسوب شوند. معمولا آمار خانم‌ها در سراسر دنیا از نظر ابتلا به بیماری‌های اضطرابی و اختلالات خلقی مانند افسردگی، از آقایان بیشتر است در حالی که آقایان بیشتر از خانم‌ها درگیر بیماری‌هایی مانند اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی می‌شوند.

این تفاوت‌ در ابتلا به بیماری‌های روان‌پزشکی را می‌توان به تفاوت‌های ژنتیکی و تغییرات هورمونی ربط داد.

خانم‌ها به علت سپری کردن دوران قاعدگی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و استرس‌های بارداری و زایمان بیشتر در معرض اختلالات خلقی قرار می‌گیرند ضمن اینکه در سراسر دنیا از نظر اجتماعی تحت فشار بیشتری قرار دارند؛ مثلا با سطح سواد و تحصیلات برابر، حقوق کمتری نسبت به مردان دریافت می‌کنند و این استرس‌ها هم می‌توانند در ابتلای آنها به اضطراب و افسردگی نقش داشته باشند.

در بسیاری از کشورهای دنیا، به‌خصوص کشورهای جهان سوم، خانم‌ها به‌رغم داشتن تحصیلات بیشتر موقعیت‌های شغلی و اجتماعی پایین‌تری دارند و استفاده نکردن از مدارک تحصیلی‌شان می‌تواند بر کاهش سطح خلق‌وخویشان تاثیر بگذارد. بالا رفتن سن و کاهش موقعیت‌های ازدواج هم می‌تواند شانس ابتلا به اضطراب و افسردگی را در خانم‌ها افزایش دهد.

تست استرس مرکز مشاوره کودکان مرکز مشاوره خانواده تست شخصیت

 


ارسال شده در توسط پریسا نجفی

از دغدغه های مادران، آشنا کردن دختران با حجاب است، در این یادداشت چند پیشنهاد برای مادران در نظر گرفته شده است که امیدواریم سازنده باشد چرا که به نظر کارشناسان علوم دینی و روانشناسان برای عملی شدن این رفتار الهی می باید قدم های حساب شده برداشت تا شاهد اثرات زیبا و ماندگاری باشیم. 

 1- وجوب حجاب بر اساس نظر مراجع اتمام نه سال قمری است اما این سن برای شروع رعایت حجاب، بسیار دیر است. دختری که تا قبل از این سن آزادانه هر لباسی را می پوشید با رسیدن به این سن قطعا نخواهد توانست حجاب را در معنای مطلوبش رعایت کند پس آشنایی تدریجی با این امرضروری است مثلا در شش سالگی آستین حلقه ای یا دامن کوتاه نپوشد در هفت سالگی با پوششی مانند کلاه یا روسری های کوتاه و فانتزی موهایش پوشانده شود. حجابی که دست و پای او را نگیرد اما او را به پوشش نزدیک کند. مثلا خانواده ها باید به یاد داشته باشند که یکی از اشکالاتی که دختران در هنگام پوشیدن روسری دارند، احساس خفگی زیر گلو است که باید به آرامی وی را عادت داد. 

عادت دادن کودک به حجاب بسیارمهم است ما نمی توانیم حجاب را به صورت فشرده اعمال کنیم ملایمت و لطافت و عادت دادن او بسیار اهمیت دارد. 

2- در این سنین کودکان در برابر حوادث و رفتار دیگران تاثیر پذیرترند، حجاب شرعی مادر، خاله، عمه و خانم های نزدیک به کودک و دوستانی که با آن ها روابط نزدیک داریم می تواند زمینه را برای محجبه بودن دختران فراهم کند. 

یکی دیگر ازعوامل مخرب در این جا استفاده خانواده از شبکه های ماهواره ای است که به صورت مستقیم بر روح معنوی کودک اثرگذار است و یقینا بر روند مطلوب دینی خانواده موثر خواهد بود. 

3- بیان محاسن و فواید حجاب و مستور بودن زیبایی ها، رضایت خدا، سلامت فرد و اثرات زیان بار بدحجابی می تواند ما را در حصول نتیجه یاری کند. 

4- استفاده از آیات معرفی زنان صالح و برتر اسلام و بیان زندگانی ایشان به عنوان الگو 

5- همزمان با تکلیف دختران، بلوغ جسمانی هم اتفاق می افتد. این امر او را درگیر ظاهرش خواهد کرد. براین اساس او بیشتر از گذشته به فکر نمایاندن زیبایی ها و پوشاندن بدشکلی های موقتی اش خواهد افتاد. والدین آگاه باید با تهیه لباس های زیبا و شاد و متفاوت با رنگ های متنوع و استفاده ازخلاقیت، میل به آراسته بودن او را درک کنند به طوری که موجبات محدودیت او را فراهم نکنند و آزادی و شور و شوق کودکی او را مد نظر قرار دهند. مثلا از انواع چادرهای رنگی آذین شده با تور و روبان یا مانتو های زیبا با دکمه های رنگارنگ استفاده کنند تا دختر بداند، حجاب زیبایی های او را کم نکرده است. 

می توانید برای انتخاب رنگ لباس و یا چادر، از او نظر خواهی کنید. دختر بچه ها لباس های چین دار و دنباله دار را بسیار دوست دارند. سعی کنید در حجاب و پوشش آنچه را که او دوست دارد انجام دهید و تنها شرط شما، پوشش اسلامی باشد. سلیقه خود را به هیچ عنوان بر فرزندتان تحمیل نکنید. 

چادرهای آستین دار، کش دار که زیاد بلند نباشند تا جلوی دست و پای فرزندمان را بگیرد و هم چنین استفاده از انواع تل های پوششی رنگی، ساق دست های متنوع گلدار و ساده و رنگی، که طعم خوش انتخاب را به او بدهد، رضایت داشتن حجاب را در بیشتر می کند. هزینه کردن خانواده و اختصاص وقت به این امر خیلی مهم و نتیجه بخش خواهد بود. 

6- یکی از روش های تشویق، دادن پاداش است به طوری که روانشناسان بر این باورند که تقویت های بیرونی مانند جایزه موجب ایجاد تقویت های درونی مانند میل به داشتن حجاب خواهد شد. بر این اساس برای رعایت حجاب فرزندتان هدیه های هر چند کوچک اما مستمر تهیه کنید. 

7- هر سال، روزجشن تکلیف کودکتان مراسمی کوچک به پا کنید چون آن روز تولدی دیگر است و به او یادآوری کنید درطول سالی که گذشت در چه زمینه هایی قوت یا ضعف داشته و قرار است چگونه باشد.

مشاوره ازدواج دوران نامزدی مشاوره ازدواج مجدد مشاوره ازدواج در تهران


ارسال شده در توسط پریسا نجفی

همزمان با «روز جهانی ایدز» سازمان جهانی بهداشت (WHO) دستورالعمل‌های جدیدی را برای افراد بزرگسال به منظور انجام آزمایش‌های لازم، دریافت مشاوره، درمان و مراقبت در برابر ایدز ارائه می‌کند.

 سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین آمار خود از شمار مبتلایان به این عفونت مرگبار اعلام کرد: بیش از دو میلیون فرد 10 تا 19 ساله در جهان با ویروس ایدز زندگی می‌کنند که بسیاری از آنان از مراقبت‌ها و حمایت‌های لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری‌شان و حفظ سلامت خود بی‌بهره هستند. همچنین میلیون‌ها نوجوان دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری مهلک هستند.

فقدان حمایت‌های موثر و خدمات قابل قبول در زمینه کنترل ایدز برای نوجوانان موجب شده که نرخ مرگ و میر ناشی از این بیماری در میان این گروه سنی تا 50 درصد افزایش یابد در حالی‌ که بر اساس آمارهای موجود در فاصله سال‌های 2005 تا 2012 میلادی میزان مرگ و میر ناشی از ایدز در کل جمعیت مبتلایان به آن 30 درصد کاهش داشته‌ است.

بررسی‌های سازمان جهانی بهداشت حاکی از آن است که در سال 2012 میلادی 35.3 میلیون نفر در جهان آلوده به ویروس HIV بوده‌اند که 2.1 میلیون نفر از آنها نوجوان بودند. همچنین در این سال 2.3 میلیون مورد جدید آلودگی به ویروس ایدز اتفاق افتاده است. در عین حال در پایان سال 2012 میلادی نیز 9.7 میلیون نفر در کشورهای بادرآمد پایین و متوسط خدمات درمانی «ضدبازگشت ویروسی» برای کنترل ایدز دریافت کردند.

ایدز یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های عفونی در جهان است که تاکنون به مرگ 36 میلیون نفر در جهان منجر شده و تنها در سال 2012 میلادی، 1.6 میلیون نفر بر اثر ایدز جان خود را از دست دادند.

طبق دستورالعمل‌های جدید سازمان جهانی بهداشت در سال 2013، حدود 29 میلیون نفر در جهان به خدمات درمانی «ضدبازگشت ویروسی» نیازمند هستند.

مطالعات سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که دستیابی به شیوه‌های پیشگیری در کشورهای بادرآمد پایین و متوسط محدود است اما پیشرفت‌هایی نیز در این زمینه مشاهده شده‌ است. برای مثال در سال 2012 میلادی، 62 درصد از زنان باردار آلوده به HIV با دریافت و مصرف داروهای تجویزی این سازمان از انتقال بیماری خود به نوزادشان جلوگیری کرده‌اند.

علاوه بر این، HIV‌ مهمترین فاکتور خطرزا در ابتلا به سل است. طبق آمار در سال 2012 میلادی تقریبا 320 هزار مورد مرگ ناشی از بیماری سل در میان مبتلایان به ایدز گزارش شده‌ که یک پنجم از کل 1.6 میلیون مورد مرگ ناشی از ایدز در این سال را شامل می‌شود. گزارش‌ها همچنین حاکیست اکثریت بیماران مبتلا به ایدز و سل در آفریقای سیاه زندگی می‌کنند.

مشاور خوب برای ازدواج  مشاور ازدواج تهران مشاوره تحصیلی


ارسال شده در توسط پریسا نجفی

شیفتگی و عشق بی اندازه شما را به دردسر می اندازد
مسلما عشق یکی از لازمه های ازدواج است، اما قطعا برای ازدواج کافی نیست . اگر فقط از روی عشق ازدواج می کنید، منتظر باشید که روزی فقط به خاطر نفرتاز هم جدا شوید! یکی از خطرناک ترین شرایط انتخاب همسر زمانی برای شما پیشمی آید که خیلی زود «عاشق» می شوید.
در این حالت شما آن قدر تحت تاثیرهیجانات و احساسات هستید که نمی توانید درست ببینید و درست تصمیم بگیرید. قبول این مسئله برای کسانی که در اوج عشق هستند بسیار سخت است. مغز در حالتهیجان زدگی نمی تواند به طور طبیعی فعالیت کند. بنابراین ما به جز خوبیطرف مقابل چیزی نمی بینیم. اگر نخواهیم از اصطلاح «عشق کور» در این مورداستفاده کنیم، می توانیم بگوییم مغز عاشق، همه چیز را از پشت عینک عشق میبیند و از پشت این عینک همه چیز بهتر از آنچه که هست دیده می شود. پس اگرعاشق هستید، بهتر است مدتی صبر کنید و از رابطه فاصله بگیرید تا این تب درشما فروکش کند و بتوانید با دخالت بیشتر عقل، درباره زندگی آینده تان تصمیمگیری کنید.

احساس تنهایی شدید، دلیل کافی برای ازدواج نیست
تنهایی های دوران مجردی گاهی برایمان تحمل ناپذیر می شود. وقتی دوستانمتاهل دور هم جمع می شوند اما ما به دلیل مجرد بودن نمی توانیم در جمع شانباشیم، یا وقتی با جمعی از بچه های فامیل به مسافرت می رویم و همه باهمسرشان هستند به جز ما و...، ته دلمان به این فکر می کنیم که چرا من بایداین قدر تنها باشم؟ و درست همین جاست که زنگ خطر به صدا درمی آید.

عجله نکنید
«برایمن دیگر دارد خیلی دیر می شود»، آیا چنین ندایی را از درونتان می شنوید؟شما آخرین فرزند خانه هستید که مجرد مانده، تنها پسر مجرد فامیل در طیف سنیخودتان هستید، همه دوستانتان ازدواج کرده اند. چشم مادربزرگ و پدربزرگتانبه شماست که نوه شان را ببینند.
شما خواهر بزرگ تر هستید و ازدواجخواهر کوچکترتان در گروی ازدواج شماست و آخرین آرزوی مادر و پدرتان برایخوشبختی شما این است که شما را در لباس دامادی یا عروسی ببینند. یا اصلا سنشما بالا رفته است و احساس می کنید برای ازدواج دیر شده است. هیچ کدام ازاین موارد مشکل خاصی به شمار نمی رود؛ به شرطی که شما را وادار به انتخابعجولانه و نسنجیده نکند.در هر انتخابی، وقتی ما در شرایط اضطرار و عجلهقرار می گیریم، امکان اشتباه کردن چندین برابر می شود و زمانی که اینانتخاب به بزرگی انتخاب شریک زندگی باشد، حساسیت آن هم چندین برابر می شود. پس ارزشش را دارد که با این فکر مبارزه کنید.

به سن ازدواج برسید
اگر فکر می کنید هنوز به سن مناسب ازدواج نرسیده اید، هرگز تن به ازدواجندهید. این را که دقیقا چه سنی برای ازدواج مناسب است نمی شود تعیین کرد،این مسئله در فرهنگ ها و برای افراد مختلف تفاوت زیادی دارد. اما اکثر روانشناسان امروزی معتقدند به طور کلی ازدواج سالم به بلوغ های چندگانه نیازدارد که بسیاری از آن در سنین خیلی پایین حاصل نمی شود. بسیاری از افراد درسنین آغاز جوانی هنوز نمی دانند که از زندگی چه می خواهند و در سال هایبعد اولویت های شان تغییرات زیادی می کند.
ضمن اینکه در این سنینمعمولا احساسات ما بر عقل چیره است. درصورتی که سن زیادی ندارید اما درموقعیت ازدواج قرار گرفته اید، مشخص کردن برنامه و خواسته های آیندهزندگیتان می تواند کمکتان کند: آیا این ازدواج چیزی است که شما را مطابقاهدافتان پیش ببرد؟ آیا اصلا به جایی رسیده اید که بتوانید هدفی کلی برایخود برگزینید و تصویری از آینده تان ترسیم کنید؟

تا جایی که می توانید طرف مقابل را بیشتر بشناسید
وقتی با یک نفر ازدواج می کنیم، درواقع با کل وجود او ،با همه ابعاد زندگیاش، خانواده اش، گذشته اش، آینده اش، افکار و اخلاقش ازدواج کرده ایم؛احتمال شکست در ازدواجی که براساس شناخت کافی انجام نگیرد بسیار بالاست. مازمانی می توانیم به شناخت کامل تر برسیم که با همه ابعاد وجودی فرد درشرایط و موقعیت های مختلف رو به رو شده باشیم

مشاوره خانواده مرکز مشاوره مشاوره تلفنی مشاوره خانواده تهران

 


ارسال شده در توسط پریسا نجفی
<      1   2   3   4   5   >>   >