سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مشاوره خانواده

در روایات آمده است که رسول الله هر گاه به شخصی نگاه می ‏کرد و از او خوشش می‏آمد، می‏ فرمودند: «شغلی هم دارد؟». اگر می‏ گفتند نه، می ‏فرموند: «از چشمم افتاد». عرض می ‏شد: چرا ای رسول خدا؟ می‏ فرمود : «زیرا اگر مؤمن، شغل و حرفه ‏ای نداشته باشد، دین خود را وسیله امرار معاش می کند.» و در جای دیگر می فرمایند: «هر گاه کسی ازدواج کند، نصف دین را کامل می‏ کند و برای حفظ نصف دیگر باید تقوای خدا را پیشه کند 

با نگاه به این احادیث، اهمیت و ارزش (کار و ازدواج) به خوبی روشن می شود. یعنی اگر کسی شغل مناسبی نداشته باشد، از چشم بزرگ‏ترین شخصیت دنیا و اسلام فتاده است و همسری اختیار نکند، نصف دین خود را کامل نکرده است.

مطالعات ملی هم نشان می دهد «بیکاری» و «نداشتن ثبات شغلی»، از مشکلات و موانع اصلی ازدواج جوانان است به طوری که باید گفت، در جامعه ما «کار» بدون تردید نقش پیش واحد را برای ازدواج بازی می‏ کند.

اکنون بیشتر جوانان به دلیل واهمه از مشکلات اقتصادی و هزینه های بالا در تشکیل خانواده، ازدواج را به تاخیر می اندازند و درآمد خود را برای تشکیل زندگی مشترک مکفی نمی دانند.

تردیدی نیست که دغدغه جوانان در این مورد به جا و پذیرفتنی است، اما این جمله را شاید از طرف پدر و مادر و اقوام همه شنیده اند«مگه ماها که ازدواج کردیم اولش چی داشتیم»! روزی دست خداست.

نمی‏ توان صرفا به دلیل نداشتن کار یا شغل مناسب، امر مهم ازدواج را نادیده گرفت و معیارهای مهم دیگر را فراموش کرد و نیاز به داشتن زندگی مشترک را فقط به دلیل نداشتن کار، کنار گذاشت. همان طور که در احادیث دیگر دیده ‏ایم، پیامبر اکرم می فرمایند: «بی همسران را همسر دهید، زیرا با این کار، خداوند، اخلاق آنان را نیکو و روزی‏شان را زیاد می‏ کند و به جوان‏مردی شان می ‏افزاید».

هر چند که در حال حاضر این ارزش متعالی و مقدس در چنگال آداب و رسوم غلط و ضد ارزش ها گرفتار شده است و توقعات بیجا و بعضاً خرافی، چشم و هم چشمی و رقابت های مخرب، تقلیدهای کورکورانه، به متن اصلی ازدواج راه پیدا کرده است ولی به تاخیر انداختن این پیوند آسمانی را نمی توان با تمسک به چنین دلایلی توجیه کرد. چرا که پیامبر عظیم الشان اسلام می فرمایند: «هیچ بنیادی در اسلام، نزد خداوند، محبوب‏تر از ازدواج نیست»

البته باید برای مبارزه با این وضعیت باوری در فرهنگ عمومی ایجاد شود که خرج تراشی و هزینه های زیاد در مراسم مختلف ازدواج نه دلیل شخصیت ، نه نشانه ی آبرو و نه موجب تحکیم پیوند زناشویی است، بلکه باری است زوجین باید چندین سال آن را حمل کنند.

همه باید کمک کنند تا فلسفه رزق و روزی بعد از تشکیل خانواده در بین جوانان به یک باور اعتقادی تبدیل شود تا از ازدواج و تشکیل خانواده ترسی نداشته باشند. همه دست به دست هم دهند تا جوانان کمی از سختگیری‏ ها بکاهند و با دقت و به آسانی به آن بنگرند و فقط به داشتن شغل مناسب و درآمدزا و به اندازه کفاف نیازهای یک خانواده، خود را قانع کنند.


ارسال شده در توسط پریسا نجفی