می توان خانواده ای که تازه شکل گرفته است را به کودک نوپا مثال زد که تازه شروع به راه رفتن کرده است و نیاز به حمایت همه جانبه از اطرافیان خود دارد حال تصور کنید که والدین و اطرافیان کودک نوپا او را به خیال خود رها کرده و یا با کمک های بیجا و دخالت خانواده مانع پیشرفت وی در زمینه راه رفتن و یادگیری شوند قطعاً این کودک رشد نکرده و از لحاظ یادگیری و پیشرفت در زندگی عقب می ماند حال خانواده نو و زندگی مشترک که با تازگی شکل گرفته نیز همین است. خانواده نوپا به عروسو داماد می گویند که به تازگی ازدواج کرده و در ابتدای راه زندگی قرار دارند. این خانواده در حال برداشتن اولین گام های خود به سوی خوشبختی بوده و نیاز به حمایت از اطرافیان به ویژه خانواده دختر و خانواده پسر دارد.این خانواده به دلیل تازگی زندگی در همین ابتدای کار با مشکلات زندگی دست و پنجه نرم می کند و تصور کنید چه می شود اگر از طرف اطرافیان نیز تحت فشار های کاذب و بی مورد بوده و مدام در حال برطرف کردن سوء تفاهم و برقراری ارتباط با دیگر خانواده ها باشد. این خانواده و این زن و شوهر جدید نیاز به استقلال دارند .استقلال در تصمیم گیری، حق انتخاب و استقلال در اداره زندگی اما متاسفانه به دلیل دخالت های بیجای اطرافیان این امر محقق نشده و شاید حتی منجر به طلاق شود! آنوقت چه کسی پاسخگوی این ضربه بزرگ خواهد بود؟ خانواده ها؟ والدین؟ و یا اطرافیان و فامیل؟!
همانطور که یک کودک نا زمانی که راه رفتن را یاد بگیرد بارها زمین خورده و نیازمند راهنمایی و حمایت و البته صبر والدین است، یک خانواده جدید و نوپا نیز ممکن است بارها اشتباهی را مرتکب شده تا کسب تجربه کند اما در این میان نقش مهم خانواده های آنان را نشان می دهد تا در عین صبوری، از تجربیات خود برای آنان گفته و به دور از دخالت آنان را راهنمایی نمایند.
متاسفانه افزایش آمار طلاق در ایران بیانگر این است که این فرهنگ حمایت از یک خانواده جدید جا نیافتاده و این صبر و شکیبایی میان خانواده ایرانی وجود ندارد در صورتی که اگر حمایت ها و ایجاد انگیزه ها در بین جوانان صورت می گرفت مطمئناً بسیاری از این جدایی ها که بر سر مسائل کم ارزش بوده است صورت نمیگرفته و این آمار به جا نمی مانده است. ازدواج امری مهم و حیاتی است که موفقیت در آن تاثیر مثبت در جامعه گذاشته و شکست در ازدواج می تواند عامل بروز ناهنجاری در جامعه باشد بنابراین علاوه بر اینکه ازدواج امری برای تکمیل شدن دختر و پسر طبق سنت پیامبر است مسئله ای اجتماعی برای پیشرفت جامعه و رسیدن به تعالی می باشد. پس بیاییم با عزمی راسخ و با نیت خیر تلاش کنیم تا با فرهنگسازی در زمینه ازدواج و مدیریت مشکلات زندگی، در جهت پیشرفت کشور و همچنین خوشبختی فرزندانمان گام برداریم.